مساجد پردیسان و مردم سالاری دینی
مساجد با عملکرد امام و مأمومین است که میتوانند پایگاه توحید و انقلاب گردند و مشکلات مردم در آن بحث و حل فصل شود لذا باید در ساز و کار اداره مساجد مشارکتهای مردمی را بالا ببریم و در افقی که ولی فقیه جامعه امام خامنهای عزیز ترسیم میکنند قدم برداریم.
بنابراین تعیین امام جماعت مساجد سنگ بنایی است که اگر درست گذاشته نشود و دیدگاه و نظر ولی جامعه و خواست نمازگزاران مساجد لحاظ نگردد قطعا خسارت آفرین خواهد بود.
از این رو طبق فتوای امام خامنهای حتی امام جمعه حق عزل و نصب امام جماعت بدون در نظر گرفتن خواست مردم و نمازگزران یک مسجد را ندارد و نظر مردم در این مهم شرط لازم میباشد.
چند استفتاء در خصوص نحوه انتخاب امام جماعت در مسجد:[1]
پرسش: امام جماعت مسجد چگونه منصوب یا مشخص میشود؟
پاسخ: در هر مسجد نماز گزاران آن مسجد میتوانند امام جماعت دارای شرایط را انتخاب و مشخص کنند.
پرسش: آیا امام جمعه میتواند امام جماعت را عزل و نصب نماید؟
پاسخ: امام جمعه نمیتواند امام جماعت را عزل و نصب نماید. بله امام جمعه میتواند کسی را برای امامت جماعت معرفی کند که اگر مردم قبول کردند اشکالی ندارد.
سوال: اکنون چند مسجد در پردیسان میتوان نام برد که واقعا امام جماعت در آنها طبق فتوای رهبری و مردمی انتخاب شدهاند؟
بدون شک اگر امامان جماعات پردیسان طبق فتوای رهبری با نظر مردم انتخاب شوند نه به صورت فرمایشی و انتصابی! چون از دل مردم میباشند معتمد محل خواهند بود و میتوانند با همین پشتوانه مردمی مطالبات مردم را پیگیری کرده و بازوهای توانمندی برای امام جمعه در سطح شهر باشند و باعث تعمیق تعامل بین مردم و نهادها و سازمانهای دولتی و غیره گردند و وضعیت فرهنگی اجتماعی سیاسی پردیسان را بهبود بخشند.
1- www.pasokhgoo.ir/node/64848