اگر حقیقت تبیین نشود عدالت به مسلخ خواهد رفت!
(قابل توجه دلسوزان انقلاب خصوصاً حامیان دکتر جلیلی و...)
امیرالمؤمنین علی علیه السلام در تعریف عدالت میفرمایند: «العدل وضع کل شیء فی موضعه و إعطاء کل ذی حق حقه» به عبارت ساده یعنی: «هر چیزی را در جا و جایگاه خودش قرار بدهیم و حق هر صاحب حقی به آن داده شود». این تعریف به وضوح بیان میکند که هر چیزی جا و جایگاهی دارد! که نه تنها مختص خودش بلکه آن چیز یا کس نیز مستحق آن جا و جایگاه است! لذا برای اینکه هر چیزی یا کسی را در جا و جایگاه خود قرار بدهیم باید ابتدا جا و جایگاه آنها را خوب بشناسیم وگرنه ممکن است با قرار دادن چیزی یا کسی در غیر جا و جایگاه خودش خسارتی بیافرینیم که به سادگی قابل جبران نباشد! در ادامۀ حدیث نیز تصریح میکنند که هر حقی صاحبی دارد! و باید حقوق به صاحبان آنها داده شود، پس حق صرفاٌ گرفتنی نیست بلکه دادنی هم هست! ضمناً این تعریف از عدالت و گره زدن وجودی آن به حقیقت بیانگر این است که اساس عدالت بر اصل حقیقت بنا میشود و اصولاً بهرۀ وجودی عدالت از ذات حقیقت است لذا اقامۀ عدالت بدون آگاهی از حق و تبیین حقیقت ممکن نیست.

و سئل (علیه السلام) ایهما أفضل العدل أو الجود؟ فقال علیه السلام: «العدل یضع الامور مواضعها و الجود یخرجها من جهتها، و العدل سائس عام، و الجود عارض خاص، فالعدل اشرفهما و افضلهما». از امیرالمؤمنین علی علیه السلام سوال شد که عدالت برتر است یا جود و بخشش؟ امام علی علیه السلام فرمودند: «عدل، هرچیزى را در جاى خود قرار مىدهد ولى سخاوت و بخشش آن را از مسیرش خارج(فراتر) مىکند. عدالت، قانونى است همگانى ولى جود و بخشش جنبۀ خصوصى دارد، بنابراین، عدل، شریفتر و افضلتر است». این کلام شریف از امیر کلام که امیر حکمت و منطق هستند نیز چنان روشن است که نیاز به تبیین ندارد. لکن دقت و تأمل به یک نکتۀ فنی این سخن گهربار بسیار راه گشا خواهد بود. و آن نکته، تفکیک کاربست، حکمت و ثمرۀ عملی سخاوت و بخشش در حوزۀ حقوق خصوصی و کاربست، حکمت و ثمرۀ عملی عدالت و قانون در حوزۀ حقوق عمومی است. لذا در مسائلی که جنبۀ اجتماعی دارند و خصوصاً در سطح سیاسی که مؤثر در حقوق عامۀ مردم میباشند تساهل، تسامح و اغماض عامل تخطئۀ عدالت و بسترساز ظلم و فساد خواهد شد.
مخلص کلام! ناظر بر مواجه با کسانی که مدتها به شخص دکتر جلیلی تهمت عدم پاسخ به تماس شهید سیدحسن نصرالله، عدم پذیرش توصیۀ رهبری و غیره و غیره مبنی بر کناره گیری از رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم به نفع آقای قالیباف را زدند و همچنین علیه انقلابیون اطراف و حامی* دکتر جلیلی دروغها بستند و از هیچ تهمت و تخریب و حتی تمسخری نیز دریغ نکرند! به صراحت عرض کنم؛ الان بعد از کلی صبر و هزینه شدن اسلام، انقلاب، نظام و مردم و دمیدن مدام و بغض آلود خطی مشکوک در آتش تخریب و تفرقه، دیگر سکوت جایز نیست! و باید این خط مشکوک و منشاء آن صریحتر و البته با کمال انصاف و سنجیده رسوا شود و خط فکری و مصادیق عینی آنان نیز برای مردم روشن و تبیین گردد، وگرنه با این روندی که این جریان از خود نشان داده معلوم است که دست بردار نیست و حاضر به تحمیل هزینه بیشتر بر انقلاب و مردم نیز هست. لذا اگر افشا نشوند ممکن است که دامنۀ خسارات را از جبهۀ انقلاب داخلی به جبهۀ مقاومت و جایگاه منطقهای و بینالمللی ایران نیز بکشانند!
ناگفته نماند؛ به موعظههای شبه اخلاقی افرادی که بعد از این همه خسارت و بی اخلاقی که جنابشان در مواجهه با این بی عدالتیها نظارهگری و سکوت پیشه کرده بودند ولی اکنون و در بزنگاه روشن شدن حقیقت و اقامۀ عدالت با وسط نشستن و شماتت طرفین و همچنین همسنگ کردن آنان به دنبال ژست فراجناحی هستند نیز خیلی اعتنا نکنید! چون عدم جهاد تبیین و روشن نکردن صحنه موجب و منجر به این خواهد شد که انحراف و فساد و خسارات ناانقلابیها که نقاب انقلاب زدهاند در افکار عمومی به پای انقلاب و نظام و حتی رهبری نوشته شود! باور کنید که تببین انحرافات این خط فکری و خسارات این جریان مبتذل بسیار سختتر از تبیین انحراف متحجرین واپسگرا و متجددین واداده است! چون اگر متحجرین صرفاً نقاب دین و تقدس به رخ میکشند و متجددین نقاب ملیگرایی و توسعه میزنند، این طیف و جریان که دچار التقاط نظری و مبتلا به وسط بازی عملی است با نقاب انقلاب و جمهوری اسلامی به مصاف میآید...!! بهترین باطل السحر حیل این جریان نیز رهنمودهای امام خمینی کبیر و امام خامنهای عزیز میباشد.
در پایان از صراحت و تیزی تعابیر پوزش میطلبم، بیم آن داشتم که حق مطلب در میان لفافه ادا نشود...
*(حساب خطاهای هیجانی طرفداران طرفین خارج از محل بحث و اعتنا است)