درنگی در مقاومت از گفتمان تا میدان
اولاً: ظاهر و فرع ماجرا این است که جبهۀ مقاومت در حدود این یک سال اخیر از جهت مادی و سختافزاری در میدان آسیبهای جدی اعم از شهادت سران و حامیان، تحدید جغرافیایی و خسارات مادی دیده است که بر کسی پوشیده نیست لکن همانطور که اشاره شد این تنها ظاهر و فرع ماجرا است نه همۀ ابعاد ماجرا...
ثانیاٌ: باطن و اصل ماجرا این است که ذات و ماهیت جبهۀ مقاومت جنبۀ مادی آن نیست که با شهادت برخی از سران و حامیان یا تحدید جغرافیایی و خسارات مادی از بین برود! امام خامنهای عزیز نیز قریب به این مضمون تأکید میکنند: «جبهۀ مقاومت یک ایمان، تفکر و مکتب اعتقادی است؛ یک سختافزار نیست که بشکند»
ثالثاً: با توجه به مطالب فوق به خوبی میتوان دریافت که مقاومت یک اندیشه و روح ایمانی است که در زمان و مکانهای مختلف در کالبدهای مادی تجلی پیدا میکند اما ذات و ماهیت خودش زمانمند و مکانمند نیست بلکه حقیقتی زنده و جاوید است که با انتقال از کالبدی به کالبدهای دیگر موجب جریان حیات و نصر میگردد.
رابعاً: تقریر فوق از مختصات گفتمانی و میدانی جبهۀ مقاومت و این نکتۀ مهم که اصل و حقیقت مقاومت از جنس ایمان و تفکر و اعتقاد است نیز هرگز نباید ما را از توجه و صیانت از ظاهر و فرع و سختافزار جبهۀ مقاومت غافل نماید چون بالاخره این ایمان و تفکر و اعتقاد برای تجلی در عالم ماده نیازمند ظرف و محمل میباشد.
خامساً: همۀ انقلابیون خسارتهایی مانند شهادت سران جبهۀ مقاومت و امثالهم را میبینند و شدیداً متألم میشوند و شاید برخی نیز از شدت تألم شِکوهای نیز بکنند اما این تألم و شِکوه را نباید نا امیدی معنا کرد چرا که داغ شهادت یاران ولی سنگین است لکن باید مراقبت نمود که تألم و شِکوه منجر به یأس و اختلاف نگردد.
سادساً: نکته مهم اینجا است که اگر خسارتهای میدانی مقاومت مانند شهادت سران و حامیان و غیره به خاطر کوتاهی در التزام عملی ما به گفتمان مقاومت و یا نشانهای از عدول از این گفتمان باشد که به عقب نشینی غیر تاکتیکی منجر میشود باید نسبت به آن حساس بود ولی اگر عوامل غیر از اینها باشد طبیعت جنگ است.
سابعاً: باید توجه ویژه داشت که تیتر و مطلب فلان روزنامه و رسانه که اندیشۀ گفتمان مقاومت را نشانه گرفته است بسیار خطرناکتر از آن گلولهای میباشد که قلب نیروها را در میدان مقاومت هدف گرفته است. عملیات روانی و رسانهای خناسان داخلی علیه مقاومت دقیقاً آن روی سکۀ حملات نظامی دشمن به جبهۀ مقاومت است.
ثامناً: خسارتها و عقب نشینی تاکتیکی یا حتی شکستهای موقت میدانی که طبیعت هر جنگ و مصافی است لزوماً به معنای شکست جبهۀ مقاومت در گفتمان برخاسته از مکتب متعالی اسلام انقلابی نیست لکن افول گفتمانی و یا تضعیف گفتمان مقاومت قطعاً به شکست و یا عقبنشینی غیر تاکتیکی میدانی منجر خواهد شد.
تاسعاً: خطر اصلی که جبهۀ مقاومت را تهدید میکند ناظر بر سختافزار و کالبدی که روح مقاومت در آن تجلی پیدا کرده است نیست بلکه ناظر بر اصل و حقیقت این جبهه یعنی اندیشه و روح ایمانی آن است لذا باید از این مکتب اعتقادی و گفتمان پویا که امروزه با تحریف متحجرین و تخریب متجددین روبهرو است شدیداً صیانت کرد.
عاشراً: اگر جبهۀ مقاومت شکست خورده است پس باید مکتب عاشورا را نیز شکست خورده تلقی کنیم در حالی که جبهۀ حق بر خلاف ظاهر امر که در کربلا شهادت و اسارت داشت لکن پیروز حقیقی و ابدی تاریخ شد و روحش امروزه در کالبد جبهۀ مقاومت حی و قیوم است و با همۀ فراز و نشیبها در شرایط بدر و خیبر و خندق قرار دارد...